• Berichtcategorie:Reptielen

Passie voor Reptielen is er een die ik als kind al had, kikkers en hagedissen hadden altijd mijn volle aandacht tijdens vakanties.

Het moment dat ik een eigen woning kreeg ( oké net iets eerder) ben ik zelf reptielen gaan houden. Dit begon met een tweetal baardagamen die ik in een terrarium met zelfgemaakte achterwand hield. In de jaren daar na is de hobby flink uitgebreid met terraria en reptielen. Op het hoogte punt stonden er 21 terraria in mijn appartement.

Draco, mijn eerste Baardagaam.

Terraria

De terraria die ik in een later stadium ben gaan gebruiken heb ik zelf gebouwd. Deze bakken waren duurzamer en beter geïsoleerd zodat de dieren een constantere temperatuur ervaren en ik minde watt lampen kon gebruiken voor de zelfde temperatuur in de bak.

Verzorging

De verzorging van reptielen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Er zijn een hoop soorten die voor de hobby gehouden worden die het zelfde leef klimaat en omstandigheden hebben. Er zijn echter meer soorten die een andere leefomgeving hebben in het wild, ander voer of luchtvochtigheid nodig hebben.