Passie voor Autosport is er een die in mijn jonge jaren al ontstond.

Mijn passie voor autosport begon al op jonge leeftijd. Vanaf dat moment was ik verkocht aan de sport en volgde ik elk raceweekend met spanning. Er is niets zo spannend als een race waarbij alles op het spel staat en de coureurs alles geven om als eerste over de finish te komen.

Wat me zo aantrekt aan Formule 1 is de technische complexiteit van de sport. Elk team werkt hard aan het perfectioneren van hun wagens, en als kijker is het geweldig om te zien hoe deze technologische innovaties zich ontwikkelen gedurende het seizoen.

Maar het gaat natuurlijk niet alleen om de technologie. De coureurs zijn ook ongelofelijk getalenteerde atleten die hun lichaam en geest moeten pushen tot het uiterste. De fysieke en mentale vereisten van het racen zijn extreem, en het is indrukwekkend om te zien hoe de coureurs dit aan kunnen.

Er zijn natuurlijk ook de rivaliteiten tussen de coureurs en de teams, die de sport nog spannender maken. Of het nu gaat om een strijd tussen teamgenoten of een oude vete tussen coureurs, de emoties die hierbij komen kijken maken het racen nog intenser.

In het algemeen is mijn passie voor Formule 1 een passie voor technologie, atletiek, en rivaliteit. Elk raceweekend is een nieuwe kans om me te verwonderen over de prestaties van de coureurs en teams, en ik kan niet wachten om te zien hoe de sport zich de komende jaren zal ontwikkelen.

De race wagens fotograferen

Een andere manier waarop ik mijn passie voor autosport uit, is door het fotograferen van de wagens op het circuit. Er is iets magisch aan het vastleggen van de snelheid en de precisie van deze ultieme racemachines.

Het fotograferen van race wagens is een uitdaging op zich. De snelheid waarmee ze over het circuit rijden, maakt het moeilijk om scherpe beelden te maken. Daarom is een goede technische kennis en uitrusting van groot belang. Een snelle sluitertijd en een hoge ISO zijn bijvoorbeeld essentieel om de beweging vast te leggen zonder dat de foto’s bewogen of onscherp zijn.

Maar techniek is niet alles. Een goede fotograaf moet ook een gevoel hebben voor compositie en timing. Het is belangrijk om het juiste moment te kiezen om de foto te maken, of het nu gaat om de start van de race of een knappe inhaalmanoeuvre. Een goede compositie kan ook het verschil maken tussen een gemiddelde en een geweldige foto.

Fotograferen van Formule 1 op een circuit is ook een unieke ervaring. Het is een kans om de actie van dichtbij mee te maken en de emoties van de coureurs en teams te ervaren.

In het algemeen is het fotograferen van Formule 1 een uitdaging, maar ook een geweldige manier om mijn passie voor de sport uit te drukken. Elk raceweekend waar ik fysiek bij ben is een nieuwe kans om unieke beelden te maken en de emoties en technologie van de sport vast te leggen.

ZAndvoort

Als Nederlander heeft de Formule 1 race in Zandvoort voor mij een speciale betekenis. In de jaren ’70 en ’80 was Nederland vertegenwoordigd door coureurs als Jan Lammers en Jos Verstappen, en hadden we een eigen Grand Prix op het circuit van Zandvoort. Helaas werd deze race in 1985 voor het laatst gehouden.

Maar in 2020 was het eindelijk weer zo ver, na 35 jaar keerde de Formule 1 terug naar Nederland en werd er weer gereden op het circuit van Zandvoort. Dit was een grote gebeurtenis voor de Nederlandse motorsportfans, waaronder ikzelf.

Een race in eigen land betekent dat je geen reistijd hebt om de race te bezoeken en dat je de sfeer van de race in eigen land kan proeven. Er is een grote opkomst van Nederlandse fans op de tribunes en er is een unieke sfeer in de pitstraat en garages. Ook is er een aantal Nederlandse coureurs die in de Formule 1 rijden, zoals Max Verstappen, waardoor de belangstelling voor de race in Nederland groot is.

Daarnaast is het circuit van Zandvoort uniek, het is een klassiek circuit met veel hellingen en bochten, waardoor het een echte uitdaging is voor de coureurs. Dit maakt de race spannend en boeiend om naar te kijken.

Als Nederlander is het voor mij een droom om de Formule 1 race in eigen land te kunnen bezoeken en te kunnen genieten van de unieke sfeer en de Nederlandse coureurs in actie. Het was een geweldige ervaring om de race in Zandvoort te kunnen bezoeken en ik kijk uit naar de volgende keer dat de Formule 1 naar Nederland komt.