Reptielen

Care-Sheets

Dit gedeelte van de site is ingericht als een informatie platform voor beginnende reptielen houders. De mening over hoe reptielen gehouden dienen te worden kunnen nogal verschillen per persoon / groep. Alle verzorgingsinformatie die ik deel is gebaseerd op persoonlijke ervaring. Meningen hier over kunnen en mogen verschillen.

Onder het kopje reptielen vind je een pagina met Care sheets per Soort. deze zijn eigendom van Squama-groep.nl. indien je gebruik wil maken van een care-sheet kan dit worden aangevraagd per mail. Ten alle tijden dient er vermeld te worden dat de care-sheet afkomstig is en eigendom van Squama-Group.nl

Squamata

Terrarium Bouw

Alle hier getoonde terraria zijn door mij zelf gebouwd. De meeste hebben ook daadwerkelijk in mijn woonkamer of reptielen kamer dienst gedaan. Een enkele heb ik bij vrienden gebouwd ( geholpen).

Net als bij de Care-Sheets kan de mening over de te gebruikte materialen en inrichting van het terrarium verschillen. Veel van de terraria zijn meer dan 10 jaar geleden gebouwd en de inzichten zijn in de tijd toch ook wel behoorlijk veranderd / verbeterd. Al met al heb ik altijd met de grootste zorg geprobeerd mijn reptielen van zoveel mogelijk comfort en benodigdheden te voorzien. Niets geeft zoveel voldoening als het bouwen van je eigen terrarium. De terraria zijn vaak levende schilderijen in de woonkamer.

Squamata

Reptielen in bezit gehad

Aantallen per soort

Baardagaam 12%
Halsbandleguaan 10%
Haakneus slangen 9%
Python 1%
Uromastyx Ornata 3%
Uromastyx Geyri 5%
Uromastyx Hardwickii 2%
Uromastyx Occelata 2%
Laudakia Picea 11%
Rouwgekko 1%
Bidsprinkhaan 3%
Geel wang schildpad 1%
Zaagrug schildpad 1%
Salamanders 2%

Wil je meer weten over mijn hobby's? Voeg me toe op een van de sociaal media kanalen voor een Virtuele kennismaking.

Ik ben regelmatig te vinden op mijn sociaal media kanalen voor updates van mijn hobby’s en contacten.   

Mocht je een uitgebreide vraag hebben stel die dan via de mailbutton van het betreffende onderwerp.